Sötpotatisbiffar

21.01.2021

Ibland blir det så gott när man bara slänger ihop något, detta var ett sådant tillfälle. Jag bara slängde ihop och måttade inte men tror inte det är så knussligt. Blir cirka 12 små "biffar". Serverades denna dag med blomkålsris, inlagda rödbetor samt broccoligroddar (som jag groddat och fryst in). 

2 stora sötpotatisar  

ett knippe basilika

2 vitlöksklyftor (1:a på sighi)

ca 3/4 dl majsstärkelse

ca en dryg 1 msk fiberhusk

Jag kryddade med gurkmeja, cayenne (obs 2:a på sighi!), lite paprikakrydda, lökpulver (1:a på Sighi) samt flingsalt utan tillsatser. Använd det som fungerar för dig. 

Riv sötpotatisarna. Mixa ihop basilika och vitlök. Blanda allt och krydda. Strö över majsstärkelse och fiberhusk. Blanda ihop massan. Det blir fortfarande en massa som inte alls sitter ihop. Låt stå en stund. Krama sedan ihop dina "biffar" och stek i neutral kokosolja t ex. Servera med något gott!