Mac&Cheese
Obs. Denna rätt är ej låghistamin då den innehåller bjäst. Jag var bara tvungen att hitta på en gluten/mjölk och äggfri variant på denna rätt. Jag är moster till en liten sötnos i Usa som behöver äta gluten/mjölk/äggfritt, sådant förpliktigar. Själv äter jag den när jag längtar efter Systeryster :). Själva "ost" smaken har jag ännu inte hittat något annat sätt att efterlikna än med bjäst.
(Väl utmanande vad gäller histamin (!) men när man känner att det finns utrymme 😊 - mängden belastande ingredienser går ju att variera)
5 dl vatten
3 dl kokosmjölk
2 tsk lönnsirap
1 tsk gurkmeja
Muskotnöt
Himalayasalt
Paprikapulver
Lökpulver
Cayennepeppar
4 tsk bjäst
3.5 dl makaroner
Rödlök, vitlök, persilja.
Blanda allt utom makaronerna. Koka upp. Häll i makaronerna och koka avsedd tid. Smaka av och krydda e v mer, gott med lite sting av cayennepeppar 😊. Servera med grönsaker.
Stek på lite rödlök tillsammans med vitlök och servera till. Strö över persilja vid servering.