Mac&Cheese

18.04.2020

Obs. Denna rätt är ej låghistamin då den innehåller bjäst. Jag var bara tvungen att hitta på en gluten/mjölk och äggfri variant på denna rätt. Jag är moster till en liten sötnos i Usa som behöver äta gluten/mjölk/äggfritt, sådant förpliktigar. Själv äter jag den när jag längtar efter Systeryster :). Själva "ost" smaken har jag ännu inte hittat något annat sätt att efterlikna än med bjäst.

(Väl utmanande vad gäller histamin (!) men när man känner att det finns utrymme 😊 - mängden belastande ingredienser går ju att variera)

5 dl vatten

3 dl kokosmjölk

2 tsk lönnsirap

1 tsk gurkmeja

Muskotnöt

Himalayasalt

Paprikapulver

Lökpulver

Cayennepeppar

4 tsk bjäst

3.5 dl makaroner

Rödlök, vitlök, persilja.

Blanda allt utom makaronerna. Koka upp. Häll i makaronerna och koka avsedd tid. Smaka av och krydda e v mer, gott med lite sting av cayennepeppar 😊. Servera med grönsaker.

Stek på lite rödlök tillsammans med vitlök och servera till. Strö över persilja vid servering.