Lite matigare muffins

19.04.2020

Lite kraftigare muffins som blir goda att äta varma med lite "smör" på :). 

100 g mjölkfritt margarin

2 ägg (en 1:a på sighi)

1 1/2 dl Garants kokosmjölk

1 1/2 dl polenta

1 dl rörsocker

en nypa salt

2 msk potatismjöl

1 1/2 dl majsmjöl

1 1/2 dl rismjöl

2 tsk bakpulver

2 dl blåbär plus 1 msk potatismjöl

rörsocker och e v ceylonkanel att strö över muffinsen.

Smält margarinet. Blanda allt torrt ordentligt. Tillsätt kokosmjölk och ägg till det smälta margarinet och vispa om. Blanda vått med torrt, vänd lite lätt ned mjölblandningen. Blanda blåbären med potatismjölet. Vänd försiktigt i blåbären i smeten. Ha upp smeten i formarna, fyll ca 2/3, strö över lite rörsocker (ev blandat med ceylonkanel om du önskar) över muffinsarna. 

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.