Kolasnittar
Goda och enkla kolasnittar, såna man alltid åt när man var liten - men då förstås med gluten och mjölk. Har allergianpassat de jag åt som liten. Gött helt enkelt. Låghistamin, glutenfritt, vetefritt, mjölkfritt.
100 g mjölkproteinfritt margarin (går att byta ut mot kokosolja om du vill)
1 dl rörsocker
2.5 msk lönnsirap
2 tsk kokossocker
En knapp dl majsstärkelse
En knapp dl klibbrismjöl
0.5 dl rismjöl
2 krm xanthan
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker (en 1:a på sighi)
1 tsk malen ingefära (en 1:a på sighi)
Vispa margarin med rörsocker och sirap krämigt. Blanda allt torrt för sig och blanda sedan i degen och baka ihop. Låt stå en liten stund. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, långa, tunna (blir godast) korvar och skär sedan på snedden.
Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.