Kolasnittar

19.04.2020

Goda och enkla kolasnittar, såna man alltid åt när man var liten - men då förstås med gluten och mjölk. Har allergianpassat de jag åt som liten. Gött helt enkelt. Låghistamin, glutenfritt, vetefritt, mjölkfritt. 

100 g mjölkproteinfritt margarin (går att byta ut mot kokosolja om du vill)

1 dl rörsocker

2.5 msk lönnsirap

2 tsk kokossocker

En knapp dl majsstärkelse

En knapp dl klibbrismjöl

0.5 dl rismjöl

2 krm xanthan

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker (en 1:a på sighi)

1 tsk malen ingefära (en 1:a på sighi)

Vispa margarin med rörsocker och sirap krämigt. Blanda allt torrt för sig och blanda sedan i degen och baka ihop. Låt stå en liten stund. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, långa, tunna (blir godast) korvar och skär sedan på snedden.

Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.

Kolasnittar - gött! Låghistamin och allergianpassade. Vetefria, glutenfria, mjölkfria.
Kolasnittar - gött! Låghistamin och allergianpassade. Vetefria, glutenfria, mjölkfria.