Kladdkaka utan tillsatt socker
19.04.2020
Kladdig kladdkaka av den lite nyttigare sorten så man kan äta precis hur mycket man vill :). Låghistamin, låg GI, vetefritt, mjölkfritt.
1 dl rostade paranötter.
1 dl torkade mullbär
5 aprikoser
1 dl färsk mynta
5 cm vaniljstånd alt vaniljpulver (1:a på Sighi)
4 äggulor
3/4 dl kokosolja neutral
1 dl kokosmjölk
lite kakao (en 2:a på Sighi så Obs för detta) använd utifrån vad som fungerar för dig.
1 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
Mixa paranötterna, kakao och saltet. Mixa vanilj, mullbär, aprikoser, mynta. Blanda ihop de bägge mixningarna med resterande ingredienser, äggulor, smält kokosolja, bakpulver.
Grädda i ca 12 minuter i 175 grader.
Låt svalna och täck t ex med hemgjord nutella :)! Recept finns under "såser".
Kladdkaka utan tillsatt socker. Låghistamin, låg GI, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt.