Kladdkaka utan tillsatt socker

19.04.2020

Kladdig kladdkaka av den lite nyttigare sorten så man kan äta precis hur mycket man vill :). Låghistamin, låg GI, vetefritt, mjölkfritt. 

1 dl rostade paranötter.

1 dl torkade mullbär

5 aprikoser

1 dl färsk mynta

5 cm vaniljstånd alt vaniljpulver (1:a på Sighi)

4 äggulor

3/4 dl kokosolja neutral

1 dl kokosmjölk

lite kakao (en 2:a på Sighi så Obs för detta) använd utifrån vad som fungerar för dig.

1 tsk bakpulver

en nypa flingsalt

Mixa paranötterna, kakao och saltet. Mixa vanilj, mullbär, aprikoser, mynta. Blanda ihop de bägge mixningarna med resterande ingredienser, äggulor, smält kokosolja, bakpulver.

Grädda i ca 12 minuter i 175 grader.

Låt svalna och täck t ex med hemgjord nutella :)! Recept finns under "såser". 

Kladdkaka utan tillsatt socker. Låghistamin, låg GI, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt.
Kladdkaka utan tillsatt socker. Låghistamin, låg GI, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt.