Kardemummakaka - lika god som enkel

19.04.2020

Älskar denna goda kaka med sin härliga kardemummasmak, den går snabbt att göra och det blir mycket. Min mamma gjorde den när jag var liten, då förstås med både gluten och mjölkprotein, så för mig smakar den barndomsminnen. Låghistamin, glutenfri, vetefri, mjölkfri.

1 ägg

1.5 dl rörsocker

1 dl kokosmjölk

0.5 dl vatten

2 dl majsmjöl

1 dl majsstärkelse

0.5 dl rismjöl

0.5 dl klibbrismjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk mortlade kardemummakärnor

100 g smält mjölkproteinfritt margarin

Pärlsocker

Vispa ägg och socker lite poröst, blanda i allt blött. Blanda allt torrt för sig. Vänd i det torra i det blöta. Häll upp i form och strö över pärlsocker. Grädda i form i 175 grader i ca 40 minuter.

Dubbel sats i långpanna, grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

Kardemummakaka, lika god som enkel! Låghistamin, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt, allergianpassad.
Kardemummakaka, lika god som enkel! Låghistamin, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt, allergianpassad.