Kardemummakaka - lika god som enkel
19.04.2020
Älskar denna goda kaka med sin härliga kardemummasmak, den går
snabbt att göra och det blir mycket. Min mamma gjorde den när jag var liten, då
förstås med både gluten och mjölkprotein, så för mig smakar den
barndomsminnen. Låghistamin, glutenfri, vetefri, mjölkfri.
1 ägg
1.5 dl rörsocker
1 dl kokosmjölk
0.5 dl vatten
2 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
0.5 dl rismjöl
0.5 dl klibbrismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
100 g smält mjölkproteinfritt margarin
Pärlsocker
Vispa ägg och socker lite poröst, blanda i allt blött. Blanda allt torrt för sig. Vänd i det torra i det blöta. Häll upp i form och strö över pärlsocker. Grädda i form i 175 grader i ca 40 minuter.
Dubbel sats i långpanna, grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Kardemummakaka, lika god som enkel! Låghistamin, vetefritt, glutenfritt, mjölkfritt, allergianpassad.