Grönsaksbiffar med svartkumminfrön

18.04.2020

Grönsaksbiffar med många goda ting ur låghistaminköket! Goda att servera en ingefära- och gurkmejasås.  

1 sötpotatis

½ fänkål

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 cm riven färsk ingefära

Några broccolibuketter

Thaibasilika

Ingefära, färsk

Gurkmeja

lite timjan

1 msk klibbrismjöl eller majsstärkelse

2 äggulor

Flingsalt

Kokosolja utan smak

Svartkumminfrön och ett ägg vid stekning.

Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Låt koka i ca 15 minuter. Ställ att svalna och rinna av i ett durkslag. Fräs pressad vitlök, finhackad rödlök, thaibasilika, riven ingefära och kryddor i kokosolja utan lukt/smak. Ställ att svalna.

Mixa samman fänkål, broccoli, sötpotatis med två äggulor och 1 msk klibbrismjöl/majsstärkelse.

Blanda det avsvalnade grönsaksfräset med de mixade grönsakerna. Klicka ut på en plåt och grädda i 200 grader ca 15 - 20 minuter tills de är lagom fasta.

Pensla med uppvispat ägg och strö över svartkumminfrön och stek i rapsolja några minuter tills ytan blir krispig.

Tips är att göra mycket och frysa in plant. Det blir då även lättare att pensla och steka dem utan att de går sönder.

Ingefära/gurkmejasås

En sats majjo utan ägg (jag tycker det blir godare än Med ägg)

Färsk riven ingefära (en 1:a på sighi)

Gurkmeja

Jag har i rätt ordentligt med ingefära och gurkmeja. Blanda ihop, klart! På bilden ovan har jag även tärnat i små bitar färsk gurka.

Servera som här med en enkel sallad till, annars funkar ju ris eller potatis också.