Fylld paprika med inlagd feta"ost"

18.04.2020

Gott och fräscht toppat med timjan! Blev sugen på en "grön" middag, det blev en lågkolhydratsvariant :). Självklart mjölkfri så veganvariant av fetan. 

Inlagd feta"ost" (jag använde Violifes)

1 fpkn feta"ost"

tärnade rädisor

färsk timjan

fänkålsfrön

vitlök (färsk)

lite äppelcidervinäger

olivolja

Tärna "osten" fint. Skär rädisorna i småtärningar. Mortla lite försiktigt fänkålsfröna. Finhacka vitlöken. Blanda allt med äppelcidervinäger och olivoljan och ställ i kylen. 

Fylld paprika

butternutpumpa

rödlök

paprika, röd och gul

vitlök

persilja

lite hemkokt buljong

timjankvistar

Tärna pumpan, lite paprika röd och gul, finhacka rödlök och vitlök. Fräs allt i neutral kokosolja. Salta och tillsätt lite buljong. Tillsätt persilja.

Fyll paprikahalvorna med fräset. Sätt in i ugnen och grädda på ca 200 grader i ca 20 minuter.

Ta ut och lägg över timjankvistar. Servera med inlagd fetaost och t ex zuccini, grönsallad med granatäpplekärnor på.