Bästa rödbetssoppan
Bästa, enklaste rödbetssoppan! God, energigivande och sååå enkel och snabb att göra mycket av. Gör matlådor och frys in. Lika god att äta efter den varit fryst. Finns återkommande som matlåda för min del, jag tröttnar aldrig på den och varierar lite efter vad jag har i kylen att komplettera rödbetorna med.
Ta en kastrull om 5 liter. Fyll med de grönsaker du vill, övervägande del rödbetor. Jag brukar ta en blandning av det jag har hemma tex;
rödbetor
grönkål, rödkål, vitkål, broccoli
en bit, ngr cm, färsk ingefära (en 1:a på sighi)
rödlök och vitlök (1:or på sighi)
2.5 dl garants kokosmjölk
2.5 dl garants kokosgrädde
4 tsk Perstorps ättika
frikostigt med gurkmeja
frikostigt med timjan
havssalt utan tillsatser
Lägg i grönsakerna så att kastrullen nästan fylls. Häll på vatten så du ser vattnet. Krydda. Koka i drygt 10 minuter. Ta av från plattan. Tillsätt kokosmjölk/grädde. Mixa med stavmixer så slät du vill ha den. Klart! Häll upp i olika burkar så går det snabbare för den att svalna och den kommer snabbare in i frysen.