Bästa rödbetssoppan

18.04.2020

Bästa, enklaste rödbetssoppan! God, energigivande och sååå enkel och snabb att göra mycket av. Gör matlådor och frys in. Lika god att äta efter den varit fryst. Finns återkommande som matlåda för min del, jag tröttnar aldrig på den och varierar lite efter vad jag har i kylen att komplettera rödbetorna med.

Ta en kastrull om 5 liter. Fyll med de grönsaker du vill, övervägande del rödbetor. Jag brukar ta en blandning av det jag har hemma tex;

rödbetor

grönkål, rödkål, vitkål, broccoli

en bit, ngr cm, färsk ingefära (en 1:a på sighi)

rödlök och vitlök (1:or på sighi)

2.5 dl garants kokosmjölk

2.5 dl garants kokosgrädde

4 tsk Perstorps ättika

frikostigt med gurkmeja

frikostigt med timjan

havssalt utan tillsatser

Lägg i grönsakerna så att kastrullen nästan fylls. Häll på vatten så du ser vattnet. Krydda. Koka i drygt 10 minuter. Ta av från plattan. Tillsätt kokosmjölk/grädde. Mixa med stavmixer så slät du vill ha den. Klart! Häll upp i olika burkar så går det snabbare för den att svalna och den kommer snabbare in i frysen.