Kanelrullar

19.04.2020

Ja, det här med att baka fluffiga, spänstiga bullar utan jäst och utan vete och allt det andra... det erbjuder ju lindrigt uttryckt lite utmaningar... Brukar bli rätt platt och något hårt :/ hur lös deg man än arbetar med, inte riktigt som man önskar en kanelbulle kanske ;). Möjligen ger jag mig i kast med en mer traditionell bulle imorgon men idag gjorde jag en rulltårtevariant med sötning i form av lönnsirap vilket fungerar iaf bättre än rent socker för både sonen och mig. Resultatet blev självklart annorlunda än vanliga kanelbullar Men de blev iaf Icke hårda utan fluffiga, mjuka och saftiga :). Helt ok goda. T o m sonen åt med god aptit!

1 dl majsmjöl

1/2 dl majsstärkelse

1/2 dl klibbrismjöl

1.5 tsk bakpulver

en knapp tsk mortlade kardemummakärnor

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk xanthan

1 dl kokosmjölk (garants)

3/4 dl lönnsirap

1 dl smält margarin (jag använder Flora mjölkfria)

Margarin, lönnsirap och ceylonkanel i önskad mängd (till fyllningen)

E v pärlsocker till garnering

Värm ugnen till 250 grader. Gör först rulltårteplattan. Blanda allt torrt. Blanda allt blött. Vänd ned det blöta i det torra. Låt stå en liten stund. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapper som när du gör en rulltårta men ännu lite tunnare. Grädda i 3-5 minuter.

Ta ut och låt svalna.

Blanda under tiden ihop margarin, lönnsirap och ceylonkanel i de proportioner du önskar.

När rulltårteplattan svalnat bred på ett tunt lager fyllning. Skär i tunna skivor och rulla ihop. Sätt ned i bullformar. Pensla med lite lönnsirap och strö e v över lite pärlsocker. Grädda i knappt 5 minuter igen. Klart :)!

Låghistamin, jästfria och fria från det vanliga/gluten/vete/korn/råg/havre/mjölk. Även äggfria/nöt/mandelfria och i grunden fria från vitt socker. Sötade med lönnsirap och endast lite pärlsocker ovanpå.
Låghistamin, jästfria och fria från det vanliga/gluten/vete/korn/råg/havre/mjölk. Även äggfria/nöt/mandelfria och i grunden fria från vitt socker. Sötade med lönnsirap och endast lite pärlsocker ovanpå.